Fără categorie

Butelie gpl expirata !

Conform Ordin nr. 229 din 8 septembrie 2003 pentru aprobarea Reglementărilor privind modificarea sistemelor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, care au fost omologate pentru circulaţia pe drumurile publice din România cu un anumit carburant prevăzut de constructor, pentru funcţionarea şi cu gaze petroliere lichefiate (GPL) şi autorizarea agenţilor economici care execută montarea, reviziile tehnice şi repararea instalaţiilor de alimentare a motoarelor cu GPL – RNTR-6 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 659 din 17 septembrie 2003 articolul 2.6. :bunabuna

Durata de utilizare a rezervoarelor de GPL este de maximum 10 ani de la data poansonată pe placa de identificare sudată pe acestea. Respectarea acestui termen se va verifica cu ocazia inspecţiilor tehnice periodice.

Conform normelor în vigoare, un rezervor GPL expiră după 10 ani de la data înscrisă pe acesta.
Rezervorului GPL nu i se poate mări perioada de garantie în nici un fel.
Singura modalitate de a folosi în continuare alimentarea GPL este schimbarea rezervorului expirat cu un rezervor nou, cu o perioada de garanţie de 10 ani.

Schimbarea rezervorului expirat se face doar in unităţi agreate R.A.RUnitatea noastră este autorizată R.A.R. pentru a efectua această operaţie.

Avem tot timpul pe stoc rezervoare de diverse capacitaţi pentru a putea înlocui rezervorul dumneavoastră expirat.

Preţurile pentru rezervoarele GPL încep de la 750 lei şi pot ajunge pană la 950 lei, în funcţie de capacitatea şi modelul dorit.
La data schimbării rezervorului vă vom pune la dispoziţie toate documentele necesare omologării rezervorului nou.

ATENŢIE !!!

– După schimbarea rezervorului autoturismul trebuie să se prezinte la R.A.R. pentru reomologarea rezervorului.

– Ar fi indicat ca schimbarea rezervorului să se efectueze înainte de expirarea verificării I.T.P., dacă expiră verificarea I.T.P., aceasta se va putea face doar la R.A.R. o data cu reomologarea rezervorului expirat.

– La data schimbării rezervorului, trebuie să ajungeţi la noi cu foarte putin GPL în rezervor, sau deloc. Schimbarea rezervorului de GPL sub presiune este o manevră periculoasă şi nu se poate efectua cu GPL în rezervorul vechi.

– Ţineţi cont, se va schimba doar butelia/rezervorul, restul componentelor, multivalva, carcasă, electrovalve, vor ramane cele vechi!

– După ce se montează rezervorul nou, acesta va avea doar aer în interior, va trebui să mergeţi să alimentaţi cu GPL rezervorul nou pentru a putea face testele de etanşeitate, aşadar, autoturismul trebuie sa funcţioneze si pe  benzină!!!

Produsul este pe stoc.
Montajul este inclus în preţ (gratuit).
Se oferă o garanţie de 6LUNI de la data montajului.
Rezervorul se poate alege şi la data montajului.
Instalaţia este omologată RAR.
MMC AUTO este dealer autorizat AGR România.

Lasă un comentariu